U trendu

Svetski mediji: „Mitski Đoković“, „Spektakularni preokret“…

Trijumf najboljeg tenisera sveta Novaka Đoković na Rolan Garosu, večeras je jedna od najvažnijih vesti u svetskim i regionalnim medijima.

Đoković je osvojio je titulu u Parizu pošto je u finalu posle preokreta pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:7, 2:6, 6:3 ,6:2, 6:4, što mu je 19. gren slem titule u karijeri, druga u Parizu.

Đoković je tako prišao na samo jedan gren slem trofej Rodžeru Federeru i Rafealu Nadalu, koji imaju po 20, a ujedno je postao i prvi teniser u open eri sa najmanje dve titule na svakom od četiri gren slem tutnira.

Britanski BBC piše da je „Đoković preživeo Cicipasa za 19. gren slem u karijeri“, a o Novakom povratku u finalu Njujork tajms izveštava pod naslovom „Novak Đoković osvojio Frenč open“, uz podsećanje da je uzeo tri uzastopna seta Cicipasu i da je osvojio drugu gren slem titulu ove godine.

Gardijan donosi naslov „Đoković pobedio Cicipas i osvojio Rolan Garos – to se desilo“.

„Đoković osvojio Rolan Garos posle spektakularnog povratka protiv Cicipasa“, naslov je španske Marke, dok As piše da je „Đoković na jednu gren slem titulu od Nadala i Federera i da bi već na Vimbldonu mogao da se izjednači sa njima“.

Francuski Ekip donosi tekst pod naslovom „Mitski Đoković“ u kom piše o tome da je od zaostatka od 0:2 u setovima došao do zaostatka od jedne gren slem titule u odnosu na Nadala i Federera.

Hvratski Indeks takođe piše o spektakluranom preokretu, kao i portal Klix.ba.

Dnevni avaz je vest o pobedi naslovio sa „Novak Đoković je najbolji, nestvaran preokret za novi trofej“, a podgoričke vesti prenose da je „Grandiozni Novak Đoković osvojio Pariz i 19. gren slem“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar