U trendu

Svi znaju za Nadalove rituale, a evo zašto on zapravo onako slaže flašice

Rafael Nadal preprema se za početak prvog Grend slema u sezoni – Australijan opena, a Španac se u prvom kolu sastaje protiv Uga Deljijena iz Bolivije.

Novinare je zanimalo koja je tajna Nadalovog uspeha i činjenice da se već više od deceniju nalazi u vrhu svetskog tenisa.

„Nema tajne. Reč je o strasti, o ljubavi prema igri o pozitivnom razmišljanju u teškim momentima. Istina je da sam prošao kroz teške situacije u karijeri. Ali uspeo sam da ih prevaziđem. Mnogi su rekli da sa mojim stilom igre neću dugo biti tu, ali evo me. Srećan sam zbog toga. Iako je i za mene iznenađujuće“, rekao je Nadal.

Nadal je objasnio i zašto pedantno i „hirurški“ precizno namešta flašice pred početak svakog gema.

„Ako ne bih nameštao bočice, to bi značilo da u pauzama mogu da mislim o nečemu drugom, a ne o igri. Ovako, složim ih svaki put isto, tako da mogu da se skoncentrišem isključivo na igru i ono što mi predstoji“, dodao je Nadal, a prenosi B92.

Nadal je poznat po tome što nikada u karijeri nije slomio reket.

„Nisam slomio nijedan. Porodica mi nije dozvoljavala da lomim rekete. A za mene lomljenje reketa bi značilo da nemam kontrolu nad svojim emocijama“, istakao je je Nadal.

Nadal ističe da je spreman za početak Australijan opena.

„Fizički se osećam dobro, iako sam odigrao mnogo mečeva. Trenirao sam nekoliko dana u Melburnu. Nadam se da ću biti spreman za prvi meč“, zaključio je Nadal.

Napišite komentar