U trendu

Tadić kreirao trijumf Ajaksa, Real lako protiv Rome

BEOGRAD – Fudbaleri Ajaksa pobedili su u Amsterdamu AEK iz Atine 3:0 na otvaranju E grupe Lige šampiona, uz odličnu igru srpskog reprezentativca Dušana Tadića.

Tadić je na „Johan Krojf“ areni bio asistent za drugi gol mladog Donija van de Beka u 77. minutu odličnim centaršutem, između pogodaka Nikolasa Taljafika u 46. i 90. minutu.

Tadić je odigrao ceo meč, isto kao i Uroš Ćosić na drugoj strani.
U drugom meču Bajern je savladao Benfiku u Lisabonu 2:0, golovima Roberta Levandovskog u 10. i Renata Sančeza u 54. minutu.

Za domaćina LJubomir Fejsa odigrao je ceo meč, a Andrija Živković poslednjih 15 minuta.

Trostruki uzastopni šampion Real Madrid u G grupi rutinski je slavio protiv Rome, takođe 3:0 , golovima Iska u 45. iz slobodnog udarca, Gereta Bejla u 58. i nove „sedmice“ Marijana Dijaza u 90. minutu .

Aleksandar Kolarov je za Rimljane odigrao ceo meč.

Istovremeno, Viktorija Plzenj i CSKA su remizirali 2:2.

Juventus je u H grupi, uprkos isključenju Kristijana Ronalda, pobedio Valensiju na „Mestalji“ 2:0, iz dva penala Miralema Pjanića, u 45. i 51. minutu, dok je Mančester Junajted bio ubedljiv na gostovanju Jang Bojsu 3:0, dva gola Pola Pogbe i jedan Antonija Marsijala.

Nemanja Matić i Miralem Sulejmani odigrali su ceo meč.

Debitant u elitnom takmičenju Hofenhajm odigrao je 2:2 na gostovanju Šahtjoru u Harkovu u F grupi.

Nemci su dva puta vodili preko Florijana Griliša u 6. i Havarda Nordvajta u 38, a domaćin je stizao zahvaljujući pogocima Brazilaca Ismailija u 27. i Majkona u 81. minutu.

Za iznenađenje večeri pobrinuo se LIon pobedom na gostovanju Mančester Sitiju 2:1, golovima Maksvela Kornea u 26. i Nabila Fekira u 43. minutu, dok je jedini strelac za šampiona Engleske bio Bernardo Silva u 67. minutu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar