U trendu

Tadić: Voleo bih da budem trener Ajaksa

AMSTERDAM – Fudbaler i kapiten Ajaksa i fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je u Ajaks lajf podkastu da bi jednog dana voleo da bude trener slavnog amsterdamskog kluba.

„Ne znam šta će biti u budućnosti, ali važno će mi biti da se bavim poslom koji će da me ispunjava, da mi bude zabavan. Fudbal ću igrati dok budem imao mogućnost da se zabavljam. Tako da sam trenutno fokusiran samo na to. Kasnije ćemo videti. U principu, želeo bih da budem trener. Da li bih voleo da vodim Ajaks? Da, naravno. Ali prvo moram da naučim toliko toga, pa tek onda da sednem na klupu“, rekao je Tadić u podkastu.

Srpski reprezentativac o Amsterdamu je imao samo reči hvale, iako je nedavno imao neprijatno iskustvo kada su ga pljačkaši napali ispred njegovog doma.

„Nije preveliki, sjajan je grad. Doduše, ponekad se dešavaju stvari koje te teraju da se sklanjaš… Ali, uglavnom to je divan grad. Uvek sam govorio da želim da živim u gradu iz kog je moj klub. Ne bi mi bilo normalno da igram za Ajaks, a živim negde drugde. Moram da živim u Amsterdamu“, poručio je Tadić.

Ofanzivni vezista „orlova“ u Amsterdam je stigao u julu 2018. godine iz Sautemptona za sumu od 13,7 miliona evra.

Tadić je za Ajaks odigrao 208 utakmica i postigao 94 gola uz 98 asistencija.

Koliko je Tadić popularan u Holandiji svedoči i činjenica da je holandski novinar Zelden Celndernik napisao knjigu o njemu koja se zove „Tadić – ultimativni profesionalac“ i govori o posvećenosti fudbalu srpskog reprezentativca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar