U trendu

Teniserka ima rak: „Ne želim da me pamte po bolesničkom krevetu“ (foto)

Španskoj teniserki Karli Suarez (32) prošle godine dijagnostifikovan je Hočkinov limfom. Tada je morala da se povuče s US Opena, a na društvenim mrežama je nedavno saopštila da prima poslednju hemoterapiju.

Za BBC je otkrila da sanja o povratku na poslednji veliki turnir, a terapije u lečenju karcinoma dobro podnosi.

– Ne želim da me ljudi pamte po bolesničkom krevetu. Htela bih opet da zaigram na velikom turniru. To bi bio san za mene, recimo na Olimpijskim igrama. Pa da se tamo oprostim od svoje teniske porodice, navijača – rekla je Suarez.

Španjolka je prethodno planirala da se povuče iz tenisa 2020. godine, ali je spomenula da je razgovarala s kolegenicom Garbine Muguruzom s kojom želi da nastupi u Tokiju. Svesna je da oporavak traje, ali se raduje trenutku kada će opet stati na teren.

– Htela bih da se vratim. Osetim toliko sreće i radosti. Bila bih veoma zahvalna, ali i nervozna. Nadam se da će se to dogoditi i da ćemo zaigrati zajedno – kazala je.

Suarez je trenutno fokusirana na oporavak, ali ne misli da odustane od tenisa. I dalje je na 85. mestu WTA liste iako je zadnji meč odigrala u februaru 2020. godine, a u decembru se vratila treninzima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.