U trendu

Teniski klasik i meč za istoriju: Srbija u finalu ATP kupa danas protiv Španije

Teniska reprezentacija Srbije igra danas protiv Španije u finalu premijernog ATP kupa u Sidneju, prenose sportski mediji.

Srbija je juče u polufinalu pobedila Rusiju, dok je Španija, aktuelni pobednik Dejvis kupa, bila bolja od domaćina Australiju.

Španski teniser Rafael Nadal zna da će biti teško u finalu ATP kupa protiv Srbije.

Nadal je obezbedio svojoj ekipi finale premijernog izdanja takmičenja, gde će u drugom singlu igrati protiv Novaka Đokovića.

Prvi teniser planete pohvalio je Novaka i tim Srbije.

„Znamo da će biti izuzetno teško u finalu protiv nekoga kao što je Novak, ko voli da igra ovde i ima sjajne rezultate. Srbija ima izuzetan tim i igra izuzetno dobro“, izjavio je Nadal posle pobede nad Aleksom de Minorom posle preokreta u polufinalu protiv Australije.

Rafa je pohvalio i Roberta Bautistu Aguta, koji je pobedio Nika Kirjosa u polufinalu, a u finalu će se sastati sa Dušanom Lajovićem.

„Roberto je oodigrao izuzetan meč danas. Imamo dobar tim, kao i oni, pa se nadamo da ćemo biti spremni za meč“, dodao je Rafa.

Meč Srbije i Španije, koje predvode drugi i prvi teniser sveta, Novak Đoković i Rafael Nadal, počinje u 8.30 p srednjoevropskom vremenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.