U trendu

Teniski savez Srbije: Politika je pobedila sport

BEOGRAD – U Teniskom savezu Srbije duboko su razočarani odlukom sudskih organa u Australiji da se deportuje Novak Đoković i konstatuju se da je tako uskraćeno pravo najboljem teniseru sveta da se bori za desetu titulu u Melburnu.

„Farsa je završena. Politika je ovoga puta pobedila sport. Najbolji svetski teniser Novak Đoković je validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australijan opena i države domaćina za učešće na turniru, što je potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje. Međutim, usled političkih pritisaka, viza mu je onemogućena po osnovu ‘javnog interesa’. Ovakvom odlukom jedino je svet ostao uskraćen da gleda Novakovu borbu za deseti Australijan open i dvadeset prvu gren slem titulu“, stoji u saopštenju TŠ-a.

Teniski savez smatra da je mešanje politike u sport otvorilo mnogo gorućih pitanja.

„Kakvu poruku šalje Australija, kao dvostruki organizator olimpijskih igara, za treće domaćinstvo 2032. godine? Da za najboljeg svetskog tenisera ne važi sveto olimpijsko pravilo – važno je učestvovati? Izostanak reakcija tokom čitavog slučaja od strane ATP (Asocijacije teniskih profesionalaca), ITF (Svetske teniske federacije), kao i vodećih sportskih svetskih institucija, nameće pitanje da li će ovo od sada da bude šablon ponašanja organizatora velikih sportskih priredbi“, navedeno je u saopštenju.

Teniski savez Srbije podržava Novaka Đokovića kao najboljeg ambasadora naše zemlje.

„Verujemo i nadamo se da će i posle ove nepravde učinjene ne samo jednom istorijski uspešnom sportisti, nego i izuzetnoj ličnosti, Novak kao i obično biti jači i bolji“, zaključuje se u saopštenju TŠ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar