U trendu

Teodosić: Ponosan sam; Đorđević: Imamo sjajnu budućnost

Kapiten kosarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić izjavio je da je ponosan na uspeh u Riju i ponovio da je medalja poklon saigraču Nemanji Bjelici, koji zbog povrede nije mogao da bude deo tima.

„Ovo je veliki uspeh muške i ženske košarke. Jako sam ponosan na obe selekcije. Posle utakmica u grupi govorio sam da smo sjano igrali, iako nisu dolazile pobede. Na kraju su dosle. Svaka čast svim momcima na srebru“, rekao je Teodosić na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu.

On je posebno apsotrofirao činjenicu da je Bjelica deo tima i da mu je žao što nije bio sa njima u Riju.

„To je tužna tema, mada mnogi misle da je simpatična. On je godinama sa nama, deo je tima i više od svih nas želeo je da bude u Riju. Poklonili smo mu medalju, nadam se da će u budućnosti biti uz nas“, poručio je Teodosić.

Selektor Aleksandar Đorđević cestitao je svim srpskim olimpijcima i Savezima.

„Ne znam da li su svi svesni kolika je to čast, posebno osvajačima medalja. Nije bitno koji je sport ili pojedinac došao do medalje, svi smo bili jedan tim i tako disali. Pratili smo utakmice jedni drugih, ne znam da li je tako bilo kod drugih“, rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima uspeh kosarkaša dodatno dobija na značaju jer je Srbija prvi put kao samostalna država ucestvovala na OI.

„Posebna zahvalnost Milošu i saigračima, njima idu najveće zasluge. Oni su pravi sportisti i na pravi način su igrali za svoju zemlju. Bilo je fenomenalno, ali je posebno dobro, što u odnosu na moju generaciju iz Atlante, ova ekipa ima još bolju budućnost jer smo bili najmlađi na turniru“, poručio je Đorđević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.