U trendu

Terzić: Crvena zvezda ove sezone uplatila porez državi Srbiji od 13 miliona evra

BEOGRAD – Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić saopštio je danas da su „crveno-beli“ izmirili sve dospele finansijske obaveze prema državi Srbiji.

„Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara“, objavio je Terzić.

On je istakao da je Crvena zvezda sve ove obaveze isplatila iz svojih redovnih prihoda, koje je ostvarila kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima.

„Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena prethodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije korona virusa. Hvala našoj drzavi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na
ovaj način izvršavamo svoje obaveze“, istakao je generalni direktor Crvene zvezde.

Terzić je podsetio da je Crvena zvezda uspešna i odgovorna organizacija.

„Crvena zvezda 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona“, zaključio je Terzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar