U trendu

Terzić: Još uvek se borimo za opstanak

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić istakao je ponos dominantnom sezonom tima, ali upozorava navijače da se klub još uvek bori za opstanak.

Crveno-beli su na impresivan način osvojili 27. titulu šampiona i na leto će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Jedino što sam na početku sezone tražio bilo je strpljenje, vreme. U startu to nije izgledalo kako treba, ali prvenstvo je dugo, i pokazalo se da smo bili u pravu što smo tražili vreme“, rekao je Terzić.

Nakon rane eliminacije iz Evrope i slabog starta u Superligi, Zvezda je vezala 24 pobede, ubedljivo savladala najvećeg rivala Partizan i već u decembru rešila borbu za titulu, prenose mediji.

„Ova ekipa je pokazala kvalitet, verovali smo u nju od početka. Javnost je počela da veruje da ovaj tim ima šampionsku moć nakon derbija u septembru protiv Partizana. Od tada pa do danas povećavali smo bodovnu razliku i mislim da Zvezda nikada u istoriji nije na ovako dominantan način osvojila titulu. Veliki problem su nam predstavljali nasleđeni dugovi koji su nam visili za vratom, ali smo u februaru i martu potpuno sanirali te prioritetne obaveze pre svega prema bivšim klubovima i igračima. Po prvi put u poslednjih 10 godina koliko se sprovodi sistem licenciranja, Zvezda je u prvom krugu dobila licencu. Bitnije od samog smanjenja duga sa 52 na 38 miliona je što je promenjena struktura duga“, istakao je Terzić.

Navijači od 200i. godine čekaju nastup svog tima u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, ali Terzić ističe da se stvari moraju sagledati sa realne strane.

„Navijači Crvene zvezde brzo zaboravljaju. Naš klub je pre samo dve godine bio na korak od bankrota. Ovo što smo mi uradili u poslednjih godinu dana, rešava se za četiri ili pet godina. Već se priča o Ligi šampiona, ali pitanje je koliko je to realno. Razumem ja veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi, visoke ambicije, ali mi se još uvek borimo za opstanak kluba. Da nemamo ogromne dugove, mogli bismo na ozbiljan način da se pripremamo za kvalifikacije. Naravno da ćemo učiniti sve da probamo da uđemo u neko od evropskih takmičenja, obećavam da ćemo učiniti sve. Svesni smo kadrovskih problema i pozicija na kojima se moramo pojačati. Mnogo toga smo uradili prethodnih meseci vezano za skautiranje, samo je pitanje da li ćemo imati finansijskih sredstava za ozbiljna pojačanja koja bi nam koliko – toliko garantovala sigurniji ulazak u neko evropsko takmičenje“, zaključio je Terzić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.