U trendu

Terzić: Kokeza unosi strahovladu klubovima

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić optužio je predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slavišu Kokezu da unosi strahovladu u klubove Superlige i da radi sve kako zaštitio svoju poziciju.

„Crvena zvezda ima svoj stav, protiv promena Statuta je. Ne idu u prilog boljoj budućnosti srpskog fudbala, neshvatljivo je da svaki klub Superlige nema svog delagata. Predsednik hoće da delegira svojih 11 delegata, ne mogu oni da delegiraju delegate, Skupština je vrhovni organ. To je pravni zločin“, rekao je Terzić novinarima na stadionu Rajko Mitić.

On je dodao da su se svi klubovi usaglasili sa Crvenom zvezdom, ali da ne žele da se zameraju.

„Zvezda se ne zalaže za sebe, nego za svaki klub, Javor, Rad, niški Radnički, koji klub želi da radi protiv svojih interesa, ali neće da se konfrotiraju sa nama zbog strahovlade Kokeze“.

Na pitanje da li je Zvezda sama protiv Kokeze, Terzić je odgovorio da se Zvezda nikoga ne plaši.

„Institucija je za sebe, ima snagu i moć da se sudari. Partizan je veliki klub, ima snagu i moć, pa neka objasni zašto neće“.

Terzić je upitao klubove koji je interes njihov da se spajaju sa drugoligašima, da FSS uzima tv prava i dva odsto od transfera.

„Glasaju za to jer su naterani. Vrhunac je rad arbitražnog suda, potpuno privatizovan“.

Kako je naglasio, predsednik FSS Kokeza želi da u toj organizaciji napravi korektivni mehanizam.

„Pravi Statut po kojem ne može niko da ga smeni, on bira 49 članova. Klubovi Superlige četiri, a predsednik FŠ 11, niko ne zna iz kojih struktura, verovatno drugara iz kraja. Tako uzima moć klubovima“, zaključio je Terzić.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Siniša

    Samo ti ne pričaj o poštenju . Zato nam je fudbal dno. A koliko takvih ima u fudbalskom savezu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike