U trendu

Terzić: Stankovićem potpisom postavljamo nove ciljeve

BEOGRAD – Današnjim potpisom Dejana Stankovića postavljamo nove ciljeve i šaljemo poruku da želimo dugoročno da razmišljamo, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Stanković je danas produžio ugovor do 2024. godine, a Terzić je istakao da je od prvog trenutka kada se pojavila ideja da dođe za trenera video ideju, a to je bilo posle njegovog poziva gde je on samouvereno telefonski prezentovao šta može, koliko želi, kakve su mu ambicije i na koji bi način podigao Zvezdu.

„Osetio sam to da nije priča, već da on to nosi u sebi i da može da je prenese na teren, te našem klubu donese novu vrednost. Od tada pa do danas, on je porastao kao trener i dokazao se kao čovek mnogo puta. Ubeđen sam da će imati veliku karijeru. Voleo bih što duže da ostane u Zvezdi, a potpisom na tri godine smo mu poslali poruku koliko verujemo u njega i koliko bismo želeli da ostane“, rekao je Terzić za klupski sajt.

Osvojili smo četiri titule u nizu, četiri grupne faze igrali i to sada nije cilj, nego neko normalno očekivanje, čega je i Stanković svestan, naveo je Terzić.

„Znamo šta smo postavili kao ciljeve i prioritete i hrabro ulazimo u sve to. Ne živimo od stare slave i nema minulog rada i hrabro se suočavamo sa onim što nas čeka u julu kad krenu kvalifikacije za Ligu šampiona. Srećni smo i zadovoljni i nadam se da su i naši navijači“.

Terzić o saradnji sa Stankovićem ima samo reči hvale.

„Doživljavam ga kao prijatelja. Debitovao je protiv OFK Beograda kao šesnaestogodišnjak, kada sam ja bio kapiten tog kluba, ukrštali su nam se putevi i posle…Kada sam bio predsednik FS S, on je bio kapiten reprezentacije. Doveo sam ga za trenera, pružio mu šansu, imamo izvanredan lični i privatni odnos i tako će biti i dalje“.

Planovi za leto i kvalifikacije u Ligi šampiona su jasni.

„Očekujem da i petu godinu u nizu igramo grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Želimo da to bude Liga šampiona i učinićemo sve da to ostvarimo“, poručio je Terzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.