U trendu

Terzićev taj-aut o kojem bruji svet: Vi ste za mene najbolje, ko ih j…. (video)

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji treću titulu prvaka Evrope u nizu, a selektor Zoran Terzić u četvrtom setu finalne utakmice protiv Italije uzeo je tajm-aut i poslao poruku igračicama o kojoj će se dugo pričati.

U trenutku kada Italijanke vode 12:4, pred 20.000 srpskih navijača u Areni, Terzić je okupio igračice i rekao: „Halo ekipa! I kad se pobeđuje i kad se gubi, i kad je dobro i kad je loše, vi ste meni najbolje na svetu. Ko ih j….“.

Snimak Terzićevog tajm-auta ubrzo je postao viralan, preplavio je društvene mreže i možda na najbolji način opisuje uticaj čoveka, koji je već 20 godina selektor, na fantastične rezultate srpskih odbojkašica.

Odbojkašice Srbije za samo mesec dana osvojile su bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju i srebro na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Terzić je posle utakmice napomenuo da ostaje žal i velika bol zbog poraza u finalu Evropskog prvenstva, koji će trajati neko vreme dok ne shvate da je i srebro veliki rezultat.

Srbije je večeras u finalu u Beogradu poražena od Italije sa 3:1 i nije uspela da uzme treće zlato u nizu na EP.

„Zna se kakva smo mi zemlja, kakav smo narod. Tražimo uvek najbolje, da pobedi naša ekipa bez obzira na to koja je u pitanju. Naravno da nam je mnogo teško danas… Izgubili smo jedno ovako finale pred ne znam ni ja koliko hiljada ljudi u „Areni“ u našem glavnom gradu. Logično je da ne možemo da budemo preterano sreći, s jedne strane. S druge, treba biti realan – dve medalje za ovo leto su fantastičan rezultat. Ove devojke su osvojile 20. odličje za prethodnih 15 godina. Ne znam da li postoji ekipa na svetu koja je to uradila na velikim takmičenjima“, rekao je Terzić posle meča.

Terzić je još jednom apostrofirao kvalitet svog tima.

„To sam već pomenuo više puta i tokom utakmice sam rekao. One su najbolje na svetu sigurno, to što ponekad izgube, to se dešava. Mi smo od 2016. godine na svim takmičenjima do ove godine bili prvi. Ne može uvek da se bude prvi, naravno. Ne bi bilo interesantno, na kraju krajeva. Ali, ostaje žal, ostaje velika bol zbog ovog poraza, koja će trajati neko vreme dok ne ukapiramo da je i to srebro veliki rezultat“, rekao je selektor i dodao:

„Još jednom bih rekao da ne pamtim sezonu kada sam bio ponosniji na moju ekipu. Svaka im čast. Znaju one sve, rekao sam im posle utakmice i za vreme sve što sam hteo. Znaju moje mišljenje, bez obzira na to da li pobedimo ili izgubimo“, zaključio je Terzić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.