U trendu

Tijana Bogdanović osvojila bronzu na Gran priju u Japanu

ČIBA – Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Gran pri u Japanu na turniru G4 kategorije.

Ona je u startu bila bolja od predstavnice Maroka 18:2, zatim je bila bolja od Egipćanke 4:0, dok je u četvrtfinalu savladala Brazilku na zlatan poen, u četvrtoj rundi.

U polufinalnom meču poražena je od Tajlanđanke Panipak 10:1, aktuelne svetske šampionke.

Bronza i novi poeni omogućili su Bogdanović da napreduje na olimpijskoj listi (pre GP bila je na šestoj poziciji) i da bude bliža direktnom plasmanu na OI 2020.

Trener Dragan Jović istakao je da je osvojena medalja veoma bitna za nastavak borbe za olimpijsku vizu.

„Ovo je drugi Gran pri ove godine i rezultat ohrabruje. Svakako da nije dobro kada se izgubi 10:1 ali ako se setimo pre godinu dana sa kolikom razlikom smo gubili od Panipak. Osvojena medalja je izuzetno bitna jer još je dug put do osiguranog mesta za Olimpijske igre u Tokiju. Sledeći Gran pri je u Bugarskoj, a zatim će Tijana učestvovati na Svetskom vojnom prvenstvu u Kini, pa na EP u olimpijskim kategorijama i finalnom Gran pri turniru koji se održava u Moskvi“, rekao je Jović.

Milica Mandić (+67kg) zauzela je peto mesto na GP posle dve pobede i poraza u četvrtfinalu od Osipove, predstavnice Uzbekistana, u poslednjim sekundama posle vrlo izjednačene borbe.

Dmitrij Nagaev (-58kg) poražen je u startu GP turnira od predstavnika Rusije Artamonova, četvrtog nosioca, posle izuzetno izjednačene borbe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar