Tijana Bogdanović zaplakala na aerodromu dirnuta dočekom (foto)

Olimpijska vicešampionka u tekvondou Tijana Bogdanović izjavila je danas da je srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Riju plod kompletnog tima, uključujući i koleginicu Milicu Mandić.

„Otkad sam krenula na putovanje ka Riju sa mojim timom pre dve godine, sazrela sam i mnogo naučila. Rad se isplatio, a sada videm da kada imaš san može da se ostvari, uz odricanja. Imala sam veliko iskustvo u Riju, to je deo odrastanja za mene“, rekla je Bogdanović na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Bogdanović, koja je zaplakala po dolasku na aerodrom zbog prijatnog dočeka, istakla je da joj je nekadašnja olimpijska šampionka Milica Mandić puno pomogla na putu ka uspehu.

„Ona je divna osoba, veliki sportista i uz trenera Jovića deo ove medalje“, rekla je Bogdanović i dodala da joj je bila velika čast da nosi zastavu Srbije na zatvaranju na Olimpijskih igara u Riju.

Njena koleginica Milica Mandić kazala je da je ponosna na rezultat Tijane Bogdanović.

„Osećam se kao deo tima koji je osvojio medalju. Iako ja nisam uspela, svi mi smo tim. Tijana je sve izdržala, ponosna sam na nju, dok ja nisam uspela da se izborim sa brojnim okolnostima“, rekla je Mandić na ivici suza, koja nije mogla da prežali što se takmičila sa povredom šake.

Trener Dragan Jović ponovio je da još uvek žali za najsjajnijim odličjem, iako je zadovoljan srebrom.

„Verujemo u ovo što radimo. Mnogo smo godina radili za ovaj rezultat, zadovoljni smo srebrom, ali ostaje žal za zlatom. Izmaklo nam je u poslednjoj sekundi, nešto slično kao Čaviću u Pekingu. Priznali su nam da je takmičarka iz Koreje pala, ali nijedna od 11 kamera to nije snimila i moj „celendž“ nije mogao da se bude usvojen“, poručio je Jović.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta i partnerima na pomoći.

„Olimpijska medalja je kompleksan projekat do koje nije lako doći. OKS je pristupom i energijom došao do partnera i te medalje ne bi bilo da mnogi nisu podržali ovaj projekat“, zaključio je Višacki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.