U trendu

Timanovska: Bezbednost mi je sada ispred nastavka karijere

MINSK – Beloruska olimpijska sprinterka Kristina Timanovska nada se nastavku sportske karijere, ali ističe da za sada bezbednost za nju ostaje prioritet.

„Za sada samo želim da bezbedno stignem u Evropu sastanem se sa ljudima koji su mi pomagali i donesem odluku šta ću dalje“, rekla je Timanovska za AP.

Ona je naglasila da bi veoma volela da nastavi svoju sportsku karijeru jer ima samo 24 godine i planove za još dve Olimpijade, ali da u ovom trenutku jedino brine za svoju bezbednost.

Poljska je u ponedeljak odobrila Timanovskoj vizu, a ona će u sredu odleteti za Varšavu nakon što su zvaničnici njenog tima pokušali da je nateraju da odleti kući, nakon što je kritikovala odluke nacionalnih trenera na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Beloruska sportistkinja je na svom Instagram nalogu saopštila da je uvrštena u belorusku štafetu 4×400 metara iako se nikada pre nije takmičila u ovoj disciplini.

Nakon toga nju su prebacili na aerodrom, gde je odbila da se ukrca na let za Istanbul i umesto toga se obratila policiji za pomoć, a Međunarodni olimpijski komitet pokrenuo je danas zvaničnu istragu o navodima da je Belorusija pokušala da prisili sportistkinju da se sa Olimpijskih igara u Tokiju vrati u zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.