Tipsarević poručio Novaku: Prestani da se baviš politikom

Novak Đoković odgovorio je na sugestije prijatelja i kolege Janka Tipsarevića da bi trebalo da prestane da se bavi politikom u tenisu. Đoković je predsednik Saveza igrača i nedavno je bio u centru pažnje zbog smene predsednika ATP-a Krisa Kermoda.

Novak je bio inicijator smene dugogodišnjeg predsednika Teniske asocijacije profesionalaca, čemu su se protivili mnogi igrači.

Navodno je Srbin tražio bolju raspodelu turnirskih nagrada, što su zapadni mediji protumačili kao pohlepu. Zbog toga je Tipsarević u nedavnom intervjuu poručio Đokoviću da odustane od te funkcije.

„Njegovi komentari koji se tiču moje uključenosti u tenisku politiku, iz neke perspektive imaju smisla. Znate, u smislu čuvanja energije i pokušavanja da se fokusiram na ono što je najbolje za mene. To su očigledno porodica i tenis“, rekao je Đoković, prenosi RTS.

Janko je govorio i o mogućim promenama u tenisu, preseljenju grend slemova, ali i o tome da bi igrači trebalo da traže više novca.

Njega nema na mastersu u Monte Karlu koji je počeo u nedelju, dok je Novak uspešno startovao pobedom nad Filipom Kolšrajberom u tri seta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.