U trendu

Titula mora da se osvoji, nema alibija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da garantuje da će taj fudbalski klub osvojiti titulu šampiona Srbije ove sezone.

„Titula mora da se osvoji ove sezone, nema prostora za bilo kakav alibi. Garantujem da ćemo realizovati plan, ubeđen sam, angažovali smo najboljeg trenera sa ovih prostora, doveli četiri kvalitetna stranca, sačuvali tim od prošle sezone“, rekao je Terzić na sednici Skupštine kluba.

Terzić je kazao da bi Zvezda imala mnogo jači tim da nije morala da izdvoji dva miliona i 200 hiljada evra zimus.

„Možemo da zamislimo kakav bismo tim imali da smo dva i 200 hiljada doveli dva-tri kvalitetna igrača, verovatno bismo se prošetali kroz ovu ligu“, ocenio je generalni direktor Zvezde.

Terzić je naveo da postoji mogućnost da se dug kluba sa 41 smanji na 35 miliona evra do kraja godine.

On je dodao da rana eliminacija u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa boli sve zvezdaše i da to više ne sme da se dešava.

„To boli svakog zvezdaša. Zvezda nikada više ne sme da dozvoli da ispadne od kazahstanske ekipe, bez obzira na okolnosti. Rezultat i igra nije realna slika koju ćete gledati naredne sezone“, rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, prošla sezona je bila jedna od najtežih u istoriji kluba, ali ne želi da „jadikuje i da se pravda“.

„Teško se može nadomestiti ono što je devastirano u dužem vremenskom periodu“, istakao je on.

Terzić je rekao da je svestan da je sportski rezultat „jedini generator pozitivnih zbivanja u klubu“.

„Moramo biti svesni da se prvo mora uložiti u igrače da bi se napravio dobar tim, a dobar tim donosi rezultate, evropske utakmice i prihode. Svi hoće da se identifikuju samo sa pobedom, bez sportskog nema ni finansijskog rezultata, a naš problem je što prošle sezone nismo imali inicijalni kapital da uložimo u tim“, rekao je Terzić.

On je dodao da je svestan da je izgubljeno poverenje zvezdaša nešto što muči klub.

„Poverenje se stiče odgovornim radom i rezultatom. Zvezdaška javnost je razočarana drugim mestom, ali treba postaviti pitanje da li je osvajanje titule bilo realno. Bili smo u raskoraku između želje i mogućnosti“, rekao je generalni direktor Zvezde.

Terzić je rekao da klub tokom leta nije mogao da dovodi igrače iz domaćih klubova jer su tražena prevelika obeštećenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.