U trendu

Tokio: Dvojica fudbalera J. Afrike pozitivna na kovid

TOKIO – Dvojica južnoafričkih fudbalera su prvi sportisti u Olimpijskom selu kojima je potvrđeno da su oboleli od kovida-19, neposredno uoči početka Olimpijskih igara u Tokiju, koje počinju 23. jula.

Čelnik južnoafričkog fudbalskog tima je takođe bio pozitivan na test, kao i četvrti član delegacije Južne Afrike, selektor ragbi tima, koji je u pripremama za OI bio u Japanu, preneo je AP.

Organizatori su potvrdili da su dvojica sportista bila pozitivna u Olimpijskom selu u Tokiju, ali nisu otkrili njihov identitet, osim što su rekli da nisu japanske nacionalnosti.

Južnoafrički Olimpijski komitet (OK) je kasnije potvrdio da postoje tri kovid slučaja u fudbalskoj delegaciji i da je reč o dvojici fudbalera i jednom video analitičaru.

Sva trojica su sada u tokijskom izolacionom objektu, saopstio je OK Južne Afrike.

U pitanju su defanzivac Tabiso Monjane i vezista Kamohelo Mahlatsi.

Ostali članovi fudbalskog tima iz Južne Afrike su bili negativni dva puta na testu, ali oni i dalje pažljivo prate sve instrukcije lokalnih zdravstvenih vlasti, dodao je OK Južne Afrike.

Južna Afrika treba da igra prvu utakmicu na olimpijskom turniru u četvrtak protiv Japana na stadionu „Tokio.

Kada je reč o selektoru ragbi tima, to je Nil Pauel, koji je bio u subotu pozitivan i u izolaciji je u južnom gradu Kagošimi.

On će ostati izolovan 14 dana i propustiće takmičenje.

Pauel je, inače, vakcinisan protiv kovida jednom dozom DŽonson i DŽonson vakcine 24. maja, rekao je portparol tima za AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.