najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tomaševićeva žali za finalom

Srpska atletičarka Dragana Tomašević izjavila je da je tokom današnjih kvalifikacija u bacanju diska pravila tehničke greške i da je nije zadovoljna što nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Pekingu.

Tomašević nije danas uspela da se plasira u finale u bacanju diska na Svetskom prvenstvu u Pekingu pošto je u kvalifikacijama zauzela 20. mesto.

Ona je zauzela 20. mesto hicem od 58 metara i 98 centimetara iz treće serije, što joj je bilo dovoljno za osvajanje 10. mesta u Grupi B, odnosno ukupno 20. mesta u kvalifikacijama.

Ona je u prvoj seriji bacila 56,70 metara, a u drugoj 57,48 metra.

Norma za finale iznosila je 63 metra ili 12 najboljih takmičarki.

“Slabo sam krenula, daljina prvog hica od 56,70 metara je na neki obeležila tok takmičenja. Drugi i treći hitac su bili bolji, ali nažalost nedovoljni za plasman među 12 najboljih na svetu. Borila sam se do samog kraja ali ne mogu biti zadovoljna nastupom upravo zbog tehničkih grešaka koje sam ponavljala”, rekla je Tomašević.

“Da sam startovala bar sa 58 metara verujem da bi me to dodatno ohrabrilo i da bih prebacila 60,72 koliko je bilo potrebno za ulazak u finale”, dodala je državna rekorderka Tomašević.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Kubanka Denija Kabaljero sa 65,15 metara, druga je bila Sandra Perković iz Hrvatske sa 64,51, a treća Nadin Miler iz Nemačke sa 64,39 metara.

Finale je na programu u utorak od 13.00 časova.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike