U trendu

Tomić: Favoriti smo; Dodić: Ne pretimo, ali želimo Kup

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je danas da je osvajanje Kupa Srbije prioritet ove polusezone, dok njegov kolega Mladen Dodić veruje da Javor može da iznenadi i podigne prvi trofej u istoriji kluba.

„Kup je ovog proleća za nas prioritetno takmičenje. Poštujemo Javor, koji je protiv Partizana uvek igrao motivisano i rihvatamo ulogu favorita, ali nismo nadmeni. Imamo puno mladih igraca, koji u kombinaciji za starijima mogu da donesu Partizanu novi trofej“, rekao je Tomić na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Zamenik kapitena crno-belih Darko Brašanac rekao je da ekipa spremno i motivisano dočekuje finale sa timom iz Ivanjice.

„Želimo da osvajanjem trofeja završimo turbulentnu polusezonu. Respektujemo protivnika, ali se nadamo trofeju“, rekao je Brašanac.

Trener Javora Dodić ističe da je finale nacionalnog kupa, posle večitog derba, najvažnija utakmica u srpskom fudbalu.

„Javor nikada do sada u istoriji dugoj 104 godine nije imao prilike da osvoji trofej. Znamo da se Partizanu ne može pretiti, ali mi želimo da prvi put donesemo Javoru i Ivanjici trofej. U proteklom periodu takmičenja dobro smo igrali, nadam se da će tako biti i i finalu“, Dodić.

Kapiten Javora Milovan Milović, inače bivši štoper Partizana, kazao je da očekuje neizvestan meč.

„Bila mi je čast što sam u odličnoj generaciji, kojoj je pripadao i Tomić, igrao za Partizan. To su lepe uspomene. Bez obzira na to, nama je cilj da ostojimo trofej i tako prvi put našem klubu i gradu podarimo tako značajan uspeh“, porucio je Milović.

Finale Kupa Srbije između Partizana i Javora igra se u sredu u Gornjem Milanovcu od 19 sati.

U slučaju nerešenog rezultata posle regularnog dela meča, igraće se produžeci, a ako i tada bude nerešeno, pobednika će odlučiti penali.

Meč će suditi najbolji srpski arbitar i internacionalac Milorad Mažić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.