U trendu

Toni Nadal: Radije bih gledao – stoni tenis :)

Nekadašnji trener Rafaela Nadala i ujedno njegov stric Toni Nadal rekao je da se tenis i te kako razvio poslednjih godina i da bi zato .

Toni je vodio karijeru svog bratanca do pre dve godine, od kada španski teniser sarađuje sa Karlosom Mojom. Njegov stric je sada zadužen za Tenisku akademiju koju je osvajač 18 Gren slem titula pokrenuo na Majorki.

„Tenis postaje veoma brz, morate da udarate lopticu rano i jače. Zbog toga bih radije gledao stoni tenis. Publika se ne žali jer ne vidi ništa, a nisu toliko pažljivi na detaljima. Radije bih gledao stil kakav imaju Federer, Gaske, Rafa i Đoković jer oni trče, napadaju i brane se, u odnosu na ostale koji jako udaraju lopticu, a ne kreću se kako treba. Samo treba prestati sa razvojem loptica i podloga“, naglasio je Toni Nadal.

Nadal je ranije istakao da su njegov bratanac, Đoković i Federer imali sreće jer generacija koja dolazi posle njih ne može da ih ugrozi.

„Bjern Borg, Džon Mekinro i Džimi Konors su bili veliki šampioni. Zajedno su osvojili 26 Gren slem titula. A onda pogledate Rodžera, Rafu i Novaka koji imaju ukupno 54. To je više nego duplo. Jasno je zašto ih mnogi smatraju najboljima svih vremena. U svakom slučaju, smatram da su njih trojica imali i sreće da je generacija koja je stigla posle njih nesposobna da ih ugrozi“, ocenio je Toni.

(Jelena Trajković, sportklub.rs, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar