U trendu

Tragična vest ostavila u šoku i Brajantovog „starijeg brata“ (foto)

Vest je u šoku ostavila i Brajantovog „starijeg brata“

NBA legenda i verovatno najveći košarkaš svih vremena Majkl Džrodan oglasio se povodom tragične pogibije Kobija Brajanta.

Ova vest o helikopterskoj nesreći u kojoj je poginuo, po mnogima, drugi iza Džordana tektonski je potresla čitav sportski svet i na nju nije ostalo imuno ni „Njegovo leteće visočanstvo“.

Džordan se oglasio saopštenjem preko svoje menadžerke za odnose s javnošću – Esti Portnoj. Njegove reči prenosimo u celosti i bez izmena.

– U šoku sam zbog tragičnih vesti Kobijeve i Đianine pogibije. Reči ne mogu da opišu bol koji osećam. Voleo sam Kobija, bio mi je kao mlađi brat. Često smo pričali i mnoog će mi nedostajati ti razgovori. Bio je strašan takmičar, jedan od najvećih u ovoj igri i bio je kreativna sila. Kobi je bio i neverovatan otac koji je duboko voleo svoju porodicu i ponosio se ćerkinom ljubavlju prema košarci. Ivet mi se pridružuje u izrazu najdubljeg saučešća Vanesi, Lejkersima i ljubiteljima košarke širom sveta – napisao je Džordan, a prenela Portnoj.

Džordan je u NBA dominirao u vreme kada je Brajant došao u ligu direktno iz srednje škole. Više puta je u šali napominjao da je Kobi „krao“ mnoge njegove poteze i „fore“, a baš zbog te sličnosti veliki broj ljubitelja košarke upravo Brajanta smatra jedinim Džordanovim naslednikom.

Da podsetimo, Brajant je poginuo u nedelju uveče u 41. godini, u Kaliforniji, u gradu Kalabasasu. U helikopteru je bilo pet osoba i uz Kobija je bila i njegova trinaestogodišnja ćerka.

Brajant je iza sebe ostavio troje još troje dece i suprugu Vanesu.

(Telegraf)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.