U trendu

Treći Rolan Garos i rekordna 23. grend slem titula za Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas rekordnu 23. grend slem titulu, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda sa 7:6(1), 6:3, 7:5.

Bilo je ovo 34. grend slem finale za Đokovića, čime je izjednačio rekord Kris Evert, i 23. titula, kojom je na večnoj listi pretekao Španca Rafaela Nadala koji ima 22 trofeja sa najvećih turnira.

Posle trećeg osvojenog trofeja na Rolan Garosu, Đoković će sutra ponovo preuzeti prvu poziciju na ATP listi.

Takođe, Đoković je nasledio Nadala kao najstariji šampion Rolan Garosa sa 36 godina i 20 dana, ali je i postao prvi igrač koji je osvojio najmanje po tri titule na svakom od grend slem turnira.

Đoković je prvu grend slem titulu osvojio 2008. godine na Australijan openu, koji je ukupno osvajao deset puta. Sedam puta je bio šampion Vimbldona i tri puta na Otvorenom prvenstvu SAD. Pre današnje pobede, na Rolan Garosu je trijumfovao 2016. i 2021. godine.

Na drugoj strani, 24-godišnji Rud nije uspeo da osvoji svoj prvi grend slem trofej. Ovo mu je bilo treće grend slem finale, nakon što je prošle godine u finalu Rolan Garosa izgubio od Nadala i od Karlosa Alkarasa na Otvorenom prvenstvu SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.