U trendu

Trener košarkaša Zvezde: Da smo prošli u Top 8 Evrolige, imali bismo šanse za trijumf

 Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je danas da je zadovoljan predanošću kojom rade njegovi igrači i da je šteta što nisu prošli u plej-of Evrolige jer veruje da bi imali velike šanse za trijumf u tom takmičenju.

„Jako sam zadovoljan angažovanjem i predanošću kojom ovi momci rade, a rezultatom nisam zadovoljan jer nismo ušli u Top 8. Mislim da je zaista šteta za ovaj tim, jer da smo ušli, imali bismo realne šanse da osvojimo. Ovo jeste lako pričati sad kada si ‘napolju’ „, rekao je Ivanović za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde igraju u četvrtak od 19 časova na svom terenu protiv Fenerbahčea, utakmicu poslednjeg 34. kola Evrolige.

„Svaku utakmicu idemo da pobedimo. Svi su igrači zasad, do ovog poslednjeg treninga, dobro, igraće njih samo 12“, dodao je trener crveno-belih.

Govoreći o Fenerbahčeu, Ivanović je rekao da je to kvalitetan i iskusan tim.

„Dobili su poslednju utakmicu protiv Efesa možda najviše zahvaljujući tome da su imali neke igrače koji su bili povređeni, pa su silom prilika igrali sa pet niskih igrača, a igrajući sa pet niskih napravili su razliku. Izuzetno kvalitetan tim, izuzetan broj igrača koji mogu da reše utakmicu i situacije jedan na jedan“, naveo je on.

Iz Zvezde je navedeno da vlada veliko interesovanje za utakmicu i da će hala „Aleksandar Nikolić“ biti puna.

„To je izuzetan znak da su naši navijači zaista fantastični, što ja ponavljam stalno i što je istina. I zaista daju snagu ovim momcima kad izađu da igraju, znači im mnogo podrška“, naveo je Ivanović.

Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev rekao je da je cilj ekipe da odigra što bolje i nastavi dobre partije u Evroligi kako bi pobedila u poslednjoj utakmici, ali i podigla formu za završni deo sezone.

„Mislim da smo svi svesni da smo mogli, možda čak i lagano, da uđemo u osam najboljih. Protiv dobrih timova smo igrali dobro čitave sezone i pobeđivali. Neke unapred dobijene utakmice smo gubili i to nas je na kraju koštalo. Mislim da svi vide koliko je ova ekipa dobra, talentovana i ima kvalitet, ali eto, ostaje žal“, dodao je on.

Ulazi dvorane „Aleksandar Nikolić“ biće otvoreni dva sata pre početka utakmice, od 17 časova.

Uoči poslednjeg kola Zvezda ima 16 pobeda i 17 poraza, a Fenerbahče 19 pobeda i 14 poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.