U trendu

Trener Lestera nezadovoljan sudjenjem protiv Atletika

Trener fudbalera Lestera Kreg Šekspir rekao je da je sudija „pogodio“ odluku i dosudio jedanaesterac posle kojeg je njegova ekipa izgubila od Atletiko Madrida, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Lester je sinoć izgubio u Madridu od Atletika sa 0:1, a jedini gol postigao je Antoan Grizman iz penala. Sudija Jonas Erikson dosudio je penal nad Grizmanom, a na televizijskom snimku vidi se da je prekršaj bio van šesnaesterca.

„To je zaista razočaravajuća odluka sudije. To je bio ključni trenutak utakmice. Takvu odluku sudija mora da donese ispravno, ne sme da pogadja kada su takve stvari u pitanju. Prekršaj je sigurno bio, ali van šesnaesterca. Svi žele da važne odluke budu ispravne“, rekao je Šekspir, preneli su britanski mediji.

Revanš utakmica igra se 18. aprila u Lesteru.

„Da nam je neko ponudio rezultat 0:1 pre utakmice, mislim da bismo prihvatili. Došli smo u Madrid da pokušamo da postignemo gol u gostima, ali videli smo koliko je kvalitetan Atletiko. Važno je što smo u utakmici bili i fizički i psihički i što smo se dobro pokazali. Imamo dobar skor na našem stadionu i ovaj duel još nije završen“, rekao je Šekspir.

Golman engleskog šampiona Kasper Šmajhel takodje nije bio zadovoljan odlukom sudije.

„Bilo je jasno i očigledno. Ta odluka je uništila naš plan igre, ali to moramo da prihvatimo. Napravili smo prekršaj van kaznenog prostora. Možda bi oni postigli gol posle slobodnog udarca, ali mnogo je bolja šansa da postigneš gol iz penala. Penal nije postojao“, naveo je Šmajhel.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.