U trendu

Trener Pari Sen Žermena: Ostajem do kraja sezone

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Kristof Galtje rekao je da će ostati u klubu do kraja sezone, ali da ne zna šta će biti posle toga, nakon eliminacije u osmini finala Lige šampiona.

Pari Sen Žermen je u osmini finala završio učešće u Ligi šampiona, pošto je u dvomeču izgubio od Bajerna iz Minhena ukupnim rezultatom 0:3. Bajern je sinoć na svom terenu pobedio sa 2:0

Upitan da li će predvoditi ekipu i naredne sezone, Galtje je rekao da je još rano da se o tome priča.

„Moja budućnost zavisi od rezultata i predsednika. Razočarani smo. Klub je polagao velike nade u ovo takmičenje. Naravno da ostajem, koncentrisan sam i sa mnogo energije i odlučnosti ću raditi do kraja sezone“, rekao je Galtje, preneo je sajt Gol.

„Ovo je veliko razočaranje. Moramo to da prihvatimo. Ne znam da li je to lekcija, ali mnogo je frustracije. Da smo prvi postigli gol, bilo bi drugačije, ali nismo“, naveo je Galtje.

Na pitanje da li se sezona već sad može nazvati neuspešnom, Galtje je rekao da ekipa mora da osvoji šampionsku titulu.

„Videćemo kada će nam se oporaviti igrači i kada ćemo imati gotovo čitavu ekipu na raspolaganju. Da li je loša sezona ako smo samo šampioni? To ću ostaviti drugima da prosude. Naravno, bilo je velikih očekivanja od Lige šampiona i ostaje velika žal što nismo mogli da se borimo svom snagom“, dodao je trener pariske ekipe.

Pari Sen Žermen je potrošio više od milijardu evra otkako je katarski konzorcijum 2012. godine kupio klub. Ekipa je od tada osvojila osam od 10 šampionskih titula i 12 trofeja u Kupu.

Novi vlasnici su uvek isticali da je cilj osvajanje Lige šampiona. Ekipa je u prve četiri sezone pod katarskim vlasnicima igrala u četvrtfinalu, ali je u pet od poslednjih sedam sezona ispadala u osmini finala. Jedini pomak napravljen je 2020. godine, kada je Pari Sen Žermen igrao u finalu i izgubio od Bajerna.

U ekipu stalno dolaze kvalitetni i skupi igrači, među kojima je i Lionel Mesi, uz Kilijana Mbapea i Nejmara, ali ni oni nisu uspeli da nešto promene, dok je Galtje šesti trener od dolaska novih vlasnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.