U trendu

Trener PSŽ Kristof Galtije angažovao telohranitelje zbog pretnji smrću

PARIZ – Trener fudbalera Pari Sen Žermena Kristof Galtije angažovao je telohranitelje, pošto je dobio pretne smrću, prenose francuski mediji.

Francuski Parizijen navodi da je nekadašnji sportski direktor Nice Žulijen Furnije optužio Galtijea da u svom timu nije želeo muslimane i tamnopute fudbalere. Galtije, koji je vodio Nicu od 2021. do 2022. godine, demantovao je sve optužbe. Izjava nekadašnjeg sportskog direktora Nice izazvala je burne reakcije u Francuskoj.

„Galtije je zatražio da se hitno pokrene sudski postupak, koji je utoliko neophodniji s obzirom na to da je od kada je objavljen navodni sadržaj bio meta nepodnošljivih pretnji i uznemiravanja“, navodi se u saopštenju advokata Oliviera Martina, koji zastupa trenera Pari Sen Žermena.

Miror prenosi da se broj telefona francuskog trenera našao na društvenim mrežama, a Galtije je primio više od 5.000 poruka u poslednja 24 sata, uključujući i pretnje smrću.

Francuski mediji ističu da je turski fudbalera Burak Jilmaz, koji je sa Galtijeom u Lilu osvojio titulu u šampionatu Francuske, stao u odbranu francuskog trenera. Rukovodstvo PSŽ je navodno otvorilo internu istragu o ovom slučaju.

„Kada sam pročitao vesti osjetio sam potrebu da nešto da kažem. Radio sam sa Galtijeom i nikada nisam osetio bilo kakvo negativno ponašanje od njega zbog moje vere ili nacionalnosti. On je fantastičan trener i fantastična osoba“, poručio je Jilmaz.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar