U trendu

Trener Zvezde Milojević: Ne razmišljamo još o derbiju

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je danas da je dobro što njegova ekipa ima prednost na tabeli, ali da ne kalkuliše i ne razmišlja još o „večitom“ derbiju sa Partizanom, pošto je pre toga čekaju još dve utakmice.

„Ne mogu da kažem da nije lakše, jer je prednost tu, ali kao što se brzo zaradi, tako se i istopi. Namestili smo glavu da idemo iz utakmice u utakmicu, sledeći je meč protiv Čukaričkog, a onda ćemo razmišljati o Javoru, pa tek o derbiju. Nemamo prava za kalkulacije i razmišljanje o derbiju, ima još dosta do toga“, rekao je Milojević.

Fudbaleri Zvezde igraju u subotu od 15 časova na svom terenu protiv Čukaričkog, utakmicu 22. kola Super lige Srbije. Zvezda je prva na tabeli sa 57 bodova, 11 više od drugoplasiranog Partizana, dok Čukarički u utakmicu ulazi kao četvrtoplasirana ekipa sa 41 bodom.

„Šampion se svakako proglašava 26. maja, a ako pre toga obezbedimo titulu matematički, još bolje. Međutim, treba nam ozbiljnost i poštovanje prema svim rivalima, bilo da se oni zovu Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina… U fudbalu je sve moguće, videli ste to i kroz utakmice u Evropi“, naveo je Milojević.

On je rekao da ekipu raduje svaka utakmica na domaćem terenu, bez obzira na protivnika. Dodao je da je u remiju protiv Vojvodine (1:1), njegova ekipa u prvom poluvremenu odigrala možda i najboljih 30 minuta u poslednje vreme, ali da je nedostajala realizacija i da je to stvar koncentracije i mirnoće.

„Bilo je drugačije protiv Voždovca (6:0) i u smislu podloge i protivnika i ako uđemo s tim odnosom, da svi igrači budu fokusirani od prvog do poslednjeg minuta, mislim da možemo da očekujemo dobu utakmicu i rezultat“, naveo je Milojević.

On je rekao da su svi igrači spremni za predstojeću utakmicu.

„U trenažnom su procesu i Milunović i Rodić, tako da su svi spremni za meč. Možda bude promena u odnosu na startnu postavu s prethodne utakmice, ali ne mnogo i značajno, ne postoji potreba za prevelikom rotacijom jer smo tek počeli prolećni deo sezone, odigrali dve utakmice, tako da nema osetnog umora“, dodao je trener crveno-belih.

Osvrnuo se na minutažu Stefana Mitrovića.

„Velika je konkurencija. Mitrović je kvalitetan igrač, mislim da i on želi da bude reprezentativac i profesionalac na višem nivou od Super lige, ali na toj poziciji imamo najefikasnijeg igrača u timu. Delimo mu minutažu i s Bukarijem, ali nadam se da će biti prostora i da igra na svojoj prirodnoj poziciji. Bitno je da je Mitrović zreo momak, dobo radi, sve razume i kad bude bljesnuo i stigao do konstantnosti, biće standardan“, rekao je Milojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.