U trendu

Trening srpskih boksera posle 10 godina na Košutnjaku, svetski uslovi za medalje

BEOGRAD – Najbolji srpski bokseri, koji se pripremaju za jubilarni 60. „Beogradski pobednik-memorijal Branko Pešić“, odradili su danas u dvorani Zavoda za sport na Košutnjaku javni trening, prvi u toj kultnoj dvorani posle 10 godina.

Punu deceniju nacionalna selekcija plemenite veštine nije kročila u salu, u kojoj su se još od osnivanja RZS 1956. godine kroz trenažne faze, u okvirima njenih zidova kalili najveća imena jugoslovenskog i srpskog boksa, nekadašnji svetski i evropski šampioni od Mate Parlova, Mirka Puzovića, Dragomira Vujkovića, braće Slobodana i Tadije Kačara, Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića i ostalih iz vremena kada je Jugoslavija bila treća u Evropi i sedma u svetu u boksu.

Treningu na Košutnjaku prisustvovali su ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević, predsednik Bokserskog saveza Nenad Borovčanin, zatim legendarni asovi Dragan Vujković, Mirko Puzović, Ljubiša Simić, Tadija Kačar i drugi.

„Posle 10 godina ponovo smo ovde u Zavodu, zahvaljujući podršci ministra Gajića, direktora Zavoda Milana Savića, Olimpijskog komiteta, boks se bez ovakve podrške države nikada ne bi vratio u uslove koji su neophodni za vrhunske rezultate. Zahvaljući ovim ljudima ponovo imamo uslove da treniramo onako kako treniraju evropske i svetske reprezentacije i nadamo se da ćemo to rezultatima i da vratimo“, izjavio je predsednik Saveza Nenad Borovčanin.

Ministar Gajić, predsednik OKS Maljković i potpredsednik Zečević, kao i legendarni Kačar obratili su se bokserima, istakli da će nastaviti sa podrškom i poželeli im mnogo medalja.

Turnir “Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić” održaće se u Sportskom centru Pinki u Zemunu od 28. marta do 2. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.