U trendu

Tri medalje za srpske veslače na regati u Italiji

Reprezentativcni Srbije u veslanju i članovi Partizana Jovana Arsić, Nikolaj Pimenov i Martin Mačković osvojili su dve zlatne i jednu bronzanu medalju na prestižnoj regati u Italiji.

Kako je danas saopštio veslački klub Partizan, Jovana Arsić je na regati „Paolo D’Aloja“ osvojila zlatnu medalju u disciplini skif. U istoj disciplini, Pimenov je osvojio zlato, dok je Mačković zauzeo treće mesto.

Glavni trener reprezentacije Nikola Stojić izjavio je da je današnja regata odličan pokazatelj da su veslači Srbije na dobrom putu.

„Pimenov je izveslao odličnu trku, a nakon povrede Vasića koji vesla dvojac sa Mačkovićem, odlučili smo da i Martin vesla u disciplini skif. Obojica su pokazali spremnost pred predstojeću kvalifikacionu regatu za odlazak na Olimpijske igre, koja se održava krajem aprila u Mađarskoj. U prilog dobre forme govori da je aktuelni olimpijski šampion zauzeo četvrto mesto“, rekao je on.

„Jovana radi u istom ritmu i pokazuje visok nivo spremnosti za predstojeće Olimpijske igre“, dodao je Stojić koji je još jednom zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije na podršci koju pruža srpskim veslačima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar