U trendu

Tri zvanično najseksipilnije sportistkinje na svetu – jedna je sa naših prostora (foto)

Ako malo bolje prelistate čuveni magazin Sports Illustrated, jasno je da nije lako izabrati najlepše među sportistkinjama jer mnoge od njih izgledaju kao top modeli. Ipak, pojedine se izdvajaju od drugih, a u prve tri najseksipilnije sportistkinje sveta je i devojka sa naših prostora.

Pejdž Spiranac

Na vrhu liste devojaka koje naporno rade da održe neverovatnu formu i savršeno izvajano telo nalazi se Pejdž Spiranac, čuvena golferka. Ona je na vrhu liste najlepših sportistkinja sveta za 2022.

Ova 28-godišnja plavuša, osim po golfu, poznata je i po zavodljivim objavama na Instagramu. Ona je bivša profesionalna golferka koja savete o ovom sportu deli sa armijom pratilaca na Jutjubu.

Sidni Leru

Na drugom mestu je Sidni Leru, 31-godišnja profesionalna fudbalerka.

Svojom gustom bujnom kosom, zgodnim telom i gracioznim stavom, ona se popela na drugo mesto ove liste. Sidni, koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju, trenutno igra za Orlando Pride, piše sportbrief.com.

Ivona Dadić

Na trećem mestu liste najseksi sportistkinja sveta 2022. godine nalazi se Ivona Dadić. Ona je austrijska atletičarka bosansko-hrvatskog porekla. Njeni roditelji su tokom rata u BiH izbegli u austrijski Vels gde je i rođena.

Učestvovala je na Letnjim olimpijskim igrama 2012. i 2020. godine, zauzevši osmo mesto. Na Evropskom prvenstvu u atletici u Amsterdamu 2016. osvojila je bronzanu medalju. Proglašena je i za najbolju sportistkinju hrvatske dijaspore.

Ivona trenira od detinjstva. Već sa devet godina je dobila prvu nagradu. Najveća strast joj je višeboj, a od pojedinačnih disciplina trčanje na 800 metara. Na evropskom juniorskom prvenstvu u Moskvi osvojila je treće mesto u skoku udalj. Srušila je austrijski rekord u petoboju i sedmoboju. Višestruka je austrijska prvakinja u pojedinačnim disciplinama.

Na evropskom dvoranskom prvenstvu održanom u Beogradu 2017. godine osvojila je srebrnu medalju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)