U trendu

Trinikijeri: Igračima treba reći bravo

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizan Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan posle pobede protiv Mega u 21. Kolu ABA lige.

„Prvo poluvreme smo mašliu neka stvari pod košem, imali smo egal. U drugom je lopta bolje išla, bili smo bolji u skoku i šutu i to je bilo dovoljno da pobedimo“, rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije posle meča.

Crno-beli osigurali su prvo mesto u ABA ligi i prednost domaćeg terene u majstoricama u plej-ofu, prvi put posle devet godina.

„Mislim da je dobar posao mojih igrača, koji su peglali celu godinu. Danas nisu bila tu trojica igrača, ali mi smo peglali i igrali isto. Moramo njima reći bravo“, rekao je Trinkijeri i upitan je šta se dešava sa Radetom Zagorcem, Korijem Voldenom i Stefanom Birčevićem, koji nisu igrali protiv Mege.

„Uvek se tako desi kada se dođe 10-15 dana pred seriju. Nisu ozbiljne stvari, par zglobova, jedno rame i to je to manje više.“

Trener crno-beli je tokom sezone apostrofirao da je ovo tim igrača u kojem niko ne zavisi ni od koga, a da su svi bitni, pa je upitan i da li je mu je kompliment to što se u njegovoj ekipi niko nije istakao.

„Nije. Treneri gube utkamice ,a igrači dobijaju. Zadovoljan sam što ekipa igra na isti način bez tri igrača. Želimo da se brzo vrate“, zaključio je Trinkijeri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.