U trendu

Trinkijeri o pobedi nad Darišafakom: Jedna reč- hemija

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je njegov tim, u pobedi protiv Darušafake u Top 16 fazi Evrokupa sa 69:57, napravio dobar posao.

„Svi znamo da je ovo bila velika utakmica, ako treba da je opišem u jednoj reči, to je hemija. Sa hemjom u hali i navijačima, Igrali smo dobru odbranu, 38 minuta neverovatne odbrane. Imali smo grešaka, ali kada ekipa ima ovakvu energiju i ovakvu hemiju u hali… Nije lako igrati ovakve utakmice, jer svi znamo da treba da dobijemo utakmicu. I zato nije lakše igrati utakmicu, ali je mnogo lepše igrati u ovakvoj atmosferi. Ove utakmice se igraju sa odbranom, skokom i ničijim loptama. Te stvari sam dobio i zato sam i dobio utakmicu“, rekao je Trinkijeri.

On je dodao da večeras treba da se uživa u pobedi, a da će se od detaljima i propustima u napadu razmišljati sutra.

„To je moj posao za sutra, a večeras moramo da kažemo da je napravili dobar posao. Moramo biti bolji u napadu. Mi smo u poslednja 3- 4 minuta igrali onako kako treba da se igraju ove utakmice. Malo smo se opustili i to je naša mana. Danas je dan da se uživa u pobedi, a sutra ćemo gledati detalje“, kazao je trener crno-belih.

Trinkijeri se osvrnuo i na učinak pojedinca na ovom meču, iako je ekipa još jednom timski izvojevala pobedu.

„Uroš Trifunović je bio fantastičan u prvom poluvremenu, pomogao je ekipi kada je Rade upao u rupu. Svaki igrač želi da igra dobro ovakvu utakmicu, i kada je ne počne kako treba onda ima pritisak. Mislim da će on biti dobar igrač, nemam sumnje. Njemu samo fali strpljenja i malo bezobrazluka u nekim sitaucija. Cela ekipa je vrhunski odigrala odbranu, Zagorac i Birčević su pokrilili neke igrače“, zaključio je Trinkijeri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.