U trendu

Trinkijeri se nada pobedi protiv Ritasa i plasmanu u Top 16 Evrokupa

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je Ritas težak protivnik, ali da se nada da će njegova ekipa pobediti i pred svojim navijačima obezbediti plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

„Ritas je težak protivnik, tim sa velikim ambicijama i sjajnim pojedincima. Pobedili smo ih u Viljnusu, ali nećemo zaboraviti prošlu godinu i način na koji su nas eliminisali u borbi za Top 8. Nadam se da će Beogradska arena biti puna i da ćemo obezbediti mesto u Top 16 pred našim navijačima“, rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Košarkaši Partizana igraju u sredu od 20 časova u Beogradskoj areni protiv Ritasa, utakmicu osmog kola Grupe B Evrokupa. Crno-beli su drugi na tabeli skorom od pet pobeda i dva poraza, koliko ima i prvoplasirana Venecija, Tofaš ima pobedu manje, a Ritas tri pobede i četiri poraza. Lokomotiva je pretposlednja sa dve pobede i pet poraza, koliko ima i poslednjeplasirani Limož.

„Ukoliko pogledamo izgled tabele u našoj grupi, biće nam jasno da svi timovi i dalje imaju puno razloga da se bore i imaju za šta da igraju. Svi još mogu da izbore plasman u Top 16 i sigurno je da će u poslednja tri kola dati sve od sebe da to i ostvare“, naveo je Trinkijeri.

Zamenik kapitena Partizana Rade Zagorac rekao je da ekipa mora da pruži maksimum.

„Još jedna teška utakmica u nizu za nas. Posle pet vezanih pobeda, spojili smo dva poraza u Evrokupu i sada želimo da damo sve od sebe kako bismo već sutra, pred našim navijačima, izborili Top 16. Ritas je odličan tim i siguran sam da ćemo biti u problemu ukoliko izgubimo fokus makar i na minut. Zbog toga, sutra moramo biti na maksimumu“, naveo je Zagorac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar