U trendu

Trka BG-BL obeležila 6.000 dana postojanja; Kuvalja: Hvala Srbiji i Beogradu

BEOGRAD – Biciklistička trka Beograd – Banjaluka, jedan od simbola saradnje Srbije i Republike Srpske, obeležila je 6.000 dana postojanja, a direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se državi Srbiji i gradu Beogradu na jakoj podršci, koja će ove godine biti još jača.

„Trka će se ove godine održati po 17. put. Ona je od Vlada Srbije i Srpske proglašena za događaj od najveće važnosti za specijalne veze u oblasti sporta i kao takva egzistira i privlači najveće svetske ekipe. Počela je kao jedna mala trka, a danas je jedan od najvećih bendova u Bosni i Hercegovini, u Republici Srpskoj svakako najveći biciklistički događaj, a u Srbiji jedan od najvećih“, izjavio je Kuvalja.

Ponosni smo zbog činjenice što trka, uz pomoć Vlade Srbija i resornog ministarstva sporta, kao i drugih institucija, te podrškom Vlade i predsednika Republike Srpske ruši sve granice.

„Trka Beograd – Banjaluka je jedini sportski događaj koji se istovremeno održava u obe zemlje, a na prvoj etapi od Beograda do Bijeljine takmičari prolaze granicu bez zaustavljanja. Ovogodišnja trka startuje 20. aprila, uz učešće biciklista iz 30 zemalja, 25 ekipa i tačno 175 takmičara“, ističe Kuvalja.

On se posebno zahvalio predsednicima Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku, ministru sporta Srbije Zoranu Gajiću, pomoćniku ministra sporta Srpske Mariju Đuranu i gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.

„Grad Beograd je ove godine čvršće nego ranije stao uz trku, povećao svoja finansijska sredstva, a trka će startovati ispred Skupštine grada. Takođe, zahvalnost i Bijeljini, koja će opet biti domaćin cilja prve i starta druge etape, zatim opštini Vlasenica, gde je cilj najzahtevnije druge etape, nakon toga Doboju i Prijedoru i naravno Banjaluci, gde je poslednja etapa.

Kuvalja je naglasio da trka Beograd – Banjaluka nije samo sportski, nego ekonomsko, politički i turristički događaj, koji spaja srpski narod sa obe strane Drine, promoviše prijateljstvo i zajedništvo.

„Dolaze ekipe sa četiri kontinenta, uspeli smo, uz veliki trud, da od etapne trke, stignemo do prve kategorije, što je samo stepenik niže od najvećih trka poput Tur de Fransa i Điro Di Italija. Ovo je prilika da vidimo najbolje bicikliste na našim drumovima. Važno je da Srbija i Srpska imaju saradnju, ne samo preko trke, nego i preko drugijh sportova, to pokazuju i naši sportisti koji u velikoj meri igraju za reprezentaciju Srbije. Mi u Republici Srpskoj od srca navijamo za Srbiju, zajedno se radujemo pobedama i plačemo kada se izgubi“, poručio je Kuvalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar