U trendu

Troicki ponovo bolji od Čilića

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se danas u četvrtfinale turnira u Kvinsu, pošto je u osmini finala pobedio Hrvata Marina Čilića sa 2:1, po setovima 6:7, 6:2, 6:3.

Troicki je tako za manje od nedelju dana i drugi put savladao Čilića, pošto je bio bolji od njega i u polufinalu turnira u Štutgartu.

U prvom setu današnjeg meča nije bilo brejkova, iako je Čilić imao nekoliko prilika. Prvo u četvrtom gemu, a potom i u 12. kada su te brejk lopte ujedno bile i set lopte, ali je Troicki uspeo da spasi čak tri i odvede set u taj-brejk.

Hrvatski teniser je bolje počeo taj-brejk i stigao do nove tri set lopte, ali se Troicki ponovo izvukao, a potom je i on došao u priliku da uzme set. Srpski teniser nije realizovao set loptu, ali Čilić jeste prvu narednu, pa je posle 61 minuta igre poveo sa 1:0.

Troicki je drugi set počeo silovito, poveo je sa 3:0, i sigurno čuvao svoj servis ne dozvolivši Čiliću nijednu brejk loptu. Osvajanje drugog seta potvrdio je u osmom gemu novim brejkom.

Do prve prilike za brejk u trećem setu stigao je Troicki u šestom gemu, iskoristio je drugu i poveo sa 4:2. U narednom gemu je potvrdio brejk, da bi u osmom gemu propustio dve meč lopte. Ono što mu nije pošlo za rukom tada jeste u narednom gemu, pa se srpski teniser plasirao u četvrtfinale Kvinsa posle dva sata i 11 minuta.

Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Džona Iznera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.