U trendu

Trojka kao zicer – košarkaški revolucionar kao mašina (video)

Uticaj Stefa Karija, nekada dvostrukog MVP lige, na košarku u Sjedinjenim Američkim Državama je nemerljiv. Kari je za kratak period promenio košarku u Americi, te trojku učinio najubojitijim oružjem u NBA.

Koliko puta ste tokom prve decenije ovog veka videli da košarkaši regularno šutiraju sa deset, jedanaest metara? Malo puta, uglavnom na isteku napada, ako je to jedino rešenje.

Stef Kari je učinio da igrači bez problema šutiraju takve šuteve kao da se nalaze na liniji 7,24, a ne na tri ili četiri metara iza.

Plejmejker Golden Stejt Voriorsa za koju godinu postaće najbolji trojkaš u istoriji, čime će samo zacementirati prvo mesto na listi najboljih šutera za tri poena u istoriji.

Stef je mašina, robot kada su u pitanju trojke, što smo mogli da vidimo i u najnovijem videu koji kruži društvenim mrežama. Voriorsi su na Tviteru okačili video, koji traje više od pet minuta, na kom Kari pogađa 103 trojke zaredom.

Kari se nalazi na trećem mestu na listi sa najviše pogođenih šuteva van linije 7,24, sa 60-tak manje od Redžija Milera i nešto malo manje od 500 od prvoplasiranog Reja Alena. Alena neće stići ove sezone, ali bi mogao već sledeće ako nastavi u ovom ritmu.

Košarkaš Voriorsa ove sezone vratio se posle povrede šake zbog koje je propustio veći deo prošle takmičarske godine.

Pokušava da se vrati na MVP nivo i ovaj video pokazuje da je na pravom putu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.