U trendu

Tuhel: Izgubili smo od Arsenala koji ne igra Ligu šampiona

ORLANDO – Menadžer Čelsija Tomas Tuhel kritikovao je čelnike londonskog kluba, pošto nemački stručnjak smatra da su novi vlasnici „plavaca“ premalo novca uložili u pojačanja u letnjem prelaznom roku, prenose američki mediji.

Čelsi je u Orlandu ubedljivo poražen od Arsenala (0:4), a Tuhel je posle meča izjavio je da nezadovoljan situacijom u klubu.

„Ne pamtim kada sam poslednji put izgubio dve utakmice zaredom na pripremama. Te utakmice su mi jako bitne, jer smatram da su one važne za atmosferu, osećaj, uigranost i samopouzdanje tima. Nismo mentalno bili u utakmici, što nije ni čudno pošto veliki broj igrača razmišlja o odlasku iz kluba“, rekao je Tuhel.

Ekipa sa „Stamford bridža“ je ovog leta dovela Kalidu Kulibalija i Rahima Sterlinga.

„Arsenal je igrao najbolje što može, išao je i do granica mentalne iscrpljenosti, jer je bio fokusiran na utakmicu. Ne možemo da se nadamo ničemu drugom, dok je takva situacija u klubu. Zašto bi se išta promenilo s istim igračima u ekipi? Svi u klubu moramo da se skupimo i da promenimo nešto, jer ovo nije dobro. Jedina svetla tačka je bio Kulibali, koji je odigrao bez greške. Nadigrala nas je ekipa, koja uopšte neće igrati Ligu šampiona“, istakao je Tuhel.

Čelsi će do kraja priprema u SAD odigrati u petak prijateljski meč protiv Udinezea. Londonski klub će u prvom kolu nove sezone u Premijer ligi 6. avgusta igrati u gostima sa Evertonom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.