U trendu

Tuhel: Sezona će biti neuspešna čak iako Bajern osvoji titulu

Trener Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel rekao je danas da će ova sezona za taj fudbalski klub biti neuspešna, čak iako ekipa osvoji šampionsku titulu.

Uoči poslednjeg kola u Bundesligi, Bajern u subotu mora da pobedi Keln na gostujućem terenu i da se nada da Borisija iz Dortmunda kao domaćin neće pobediti Majnc, ako želi da osvoji 10. uzastopnu titulu.

Dortmund je prvi na tabeli sa 70 bodova, a Bajern ima dva boda manje.

„To je naša greška, naša odgovornost. Naravno, pokušaćemo da ostanemo do kraja u trci, pošto imamo obavezu da damo sve od sebe do samog kraja“, rekao je Tuhel.

Bajern bi prvi put od 2012. godine mogao da završi sezonu bez trofeja.

„Ovo neće biti sezona kojom bismo bili zadovoljni. To nije sezona u kojoj je prema našim zahtevima osvojen dovoljan broj bodova, u kojoj je kvalitet igre bio zadovoljavajući. Bez obzira kako se završi, ovo neće biti zadovoljavajuća sezona“, naveo je Tuhel.

On je u martu preuzeo ekipu kada je Julijan Nagelsman dobio otkaz, kada je Bajern izgubio prvo mesto na tabeli posle poraza od Bajera iz Leverkuzena (1:2).

Ekipa je pod Tuhelom eliminisana iz Kupa Nemačke i Lige šampiona, a Bajern i Dortmund su se u tri navrata smenjivali na prvom mestu na tabeli, pre nego što je Borusija ponovo preuzela čelo tabele, porazom Bajerna od Lajpciga 1:3 prošlog vikenda.

„Zabrljali smo dovoljno puta“, naveo je Tuhel. 

Sve utakmice poslednjeg kola u Bundesligi igraju se u subotu od 15.30.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar