U trendu

Turska: Pronađeno telo fudbalera Kristijana Atsua u ruševinama

ANKARA – Telo bivšeg napadača „Evertona“ i „Njukasla“ iz fudbalera Gane Kristijana Atsua, pronađeno je u ruševinama nakon zemljotresa u Antakiji na jugu Turske, gde je živeo i igrao za lokalni klub, objavila je danas RAI.

Atsu (31) igrao je za „Hatajspor“, a zbog loših rezultata tokom prethodne sezone odlučio je da napusti tim i pridruži se porodici.

Međutim, gol koji je postigao samo nekoliko sati pre zemljotresa 6. februara, pobedonosni pogodak protiv istanbulskog „Kasimpaše“, iz slobodnog udarca u 97. minutu, naterao ga je da otkaže let i odloži put, otkrio je predsednik „Hatajspora“ Fatih Ilek.
Turske vlasti potvrdile su vest da je fudbaler poginuo nakon što su se u danima nakon zemljotresa proširile glasine da je Atsu izvučen iz ruševina, povređen, ali živ.

Upravo je njegov agent Nana Sečere upozorila da je fudbaler i dalje vodi kao nestao i podelila njegovu fotografiju spasiocima u nadi da će biti prepoznat među spasenima.
U zemljotresu je nestao i sportski direktor „Hatajspora“ Taner Savut.

Atsu je igrao za reprezentaciju Gane, a 2013. je prešao u „Čelsi“, za koji nikada nije igrao jer je poslat na pozajmice u Vitese, Everton, Bornmut i Malagu pre nego što je prešao u Njukasl za koji je igrao između 2016. i 2021. godine.
Posle sezone u Saudijskoj Arabiji obeležene povredama, Atsua je letos kupio „Hatajspor“ sa kojim je odigrao samo tri utakmice i postigao taj jedan gol protiv „Kasimpaše“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.