U trendu

Turski ministar policije: Uhapšeno 12 osoba posle incidenta u Trabzonu

Dvanaest osoba je uhapÅ¡eno posle nasilja koje je izbilo nakon utakmice turskog fudbalskog prvenstva između Trabzonspora i Fenerbahčea, saopÅ¡tio je danas ministar unutraÅ¡njih poslova.

„UhapÅ¡eno je 12 osoba koje su identifikovane kao umeÅ¡ane u incidente koji su se dogodili posle utakmice Trabzonspor – Fenerbahče“, napisao je ministar Ali Jerlikaja na druÅ¡tvenoj mreÅŸi X.

Pored navijača koji su upali na teren, uhapšeno je i pet osoba koje su na društvenim mreşama pozivale na nasilje, dodao je ministar.

Incident se dogodio posle utakmice koju je Trabzonspor na svom terenu izgubio 2:3, dok su fudbaleri Fenerbahčea slavili pobedu. Navijači domaćeg tima su napali igrače i trenera istanbulskog kluba, dok je golman Dominik Livaković dobio udarac u glavu.

„Apsolutno neprihvatljivo nasilje kome nije mesto u naÅ¡em sportu, na terenu ili van njega. Svi igrači moraju biti bezbedni da se bave ovim sportom bilo gde na svetu“, napisao je na Instagramu predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino.

On je, takođe, pozvao vlasti da obezbede da se to poÅ¡tuje i da odgovorni za incident u Turskoj budu kaÅŸnjeni.

Osuđujući „neprihvatljive“ događaje, Fudbalski savez Turske je u nedelju saopÅ¡tio da će sankcije biti izrečene onima koji su odgovorni za incidente.

Incident u Trabzonu je poslednji u nizu na dugačkoj listi incidenata u turskom fudbalu. Tursko prvenstvo je bilo prekinuto na nedelju dana u decembru nakon što je predsednik kluba Ankaragudşu napao sudiju posle utakmice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.