U Nemačkoj uhapšeni ucenjivači porodice Mihaela Šumahera

U Nemačkoj su uhapšene dve osobe, otac i sin, osumnjičeni za pokušaj ucene porodice legende Formule 1, Mihaela Šumahera, saopštilo je danas tužilaštvo u Vupertalu, na zapadu zemlje.

Otac, star 53 godine, i njegov 30-godišnji sin, poreklom iz Vupertala, rekli su saradnicima Šumaherove porodice da poseduju podatke koje oni ne bi voleli da budu objavljeni u javnosti, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Da bi sprečili širenje tih podataka na darknetu, ucenjivači su od porodice Šumaher tražili nekoliko miliona evra, navelo je tužilaštvo ne precizirajući o kakvim je podacima reč.

Policija ih je uhapsila prošle srede na parkingu supermarketa u blizini Frankfurta. Preti im kazna do pet godina zatvora, ako budu osuđeni.

Šumaher (55) je jedan od najuspešnijih vozača u istoriji Formule 1 sa sedam titula (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 91 pobedom i 155 plasmana na pobedničko postolje.

Doživeo je tešku povredu glave na skijanju, u decembru 2013. godine i od tada nije viđen u javnosti. On je šest meseci bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine, a u septembru iste godine pušten je na kućno lečenje i od tada nema informacija o njegovom stanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.