U trendu

U Roterdamu svečano otvoreno SP policajaca sportista

ROTERDAM – Svetsko prvenstvo policajaca sportista, na kojem učestvuje više od 10.000 pripadnika policijskih snaga iz 70 zemalja, među kojima je i Srbija, svečano je otvoreno večeras na stadionu „De Kajp“ u Roterdamu.

Sportisti policajci nadmetaće se u 50 sportskih i 12 vatrogasnih disciplina.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, srpska ekspedicija broji 14 članova u pet sportova, a ministar Aleksandar Vulin u sredu je na put ispratio srpske predstavnike, poželevši im puno uspeha.

Prvi na borilišta izlaze rvači, u subotu, a njih će predvoditi kao trener, proslavljeni rvač Davor Štefanek.

U subotu meč ima Strahinja Despić, dok u nedelju nastupa velika olimpijska nada Sebastijan Nađ.

Narednih dana mnogo se očekuje od karatistkinje Brankice Negovanović, koju će pored tatamija predvoditi najbolji srpski karatista svih vremena Slobodan Bitević.

Tekvondistkinja Nadica Božanić sigurna je da može do medalje, a nju će u mečevima predvoditi najbolji trener sveta Dragan Gale Jović.

Policajac Boško Borenović, koji je povremeni reprezentativac Džudo saveza Srbije, pokušaće da osvoji medalju u jakoj konkurenciji.

Najbrojnija je ekipa strelaca, koji nastupaju u IPSC streljaštvu, a predvodi ih jedan od najboljih strelaca sveta u ovoj disciplini Ljubiša Momčilović, a nastupaće i Snežana Momčilović, Aleksandar Maričić i Dragan Čaćić.

Vođa srpske delegacije je Aleksandar Milovanović, a asistent je Branko Aleksić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.