U trendu

U Valjevu održano boksersko prvenstvo Srbije za pionire, kadete i juniore

VALJEVO – Pojedinačno prvenstvo Srbije za pionire, kadete i juniore u konkurenciji bokserki i boksera održano je proteklog vikenda u Valjevu, saopštio je BŠ.

U saopštenju se navodi da je šampionat države obeležio rekordan broj učesnika u obe konkurencije i visok kvalitet boksa koji su prikazali takmičari.

Prvenstvo Srbije je održano u organizaciji Bokserskog kluba Metalac i Bokserskog saveza Srbije. Na nacionalnom prvenstvu održane su 162 borbe u kojima je učestvovalo 217 mladih boksera i bokserki.

Za najboljeg pionira proglašen je Mihajlo Jovanović (BK Srpska čast), dok je najbolja pionirka Lenka Novkov (BK Vojvodina). Najbolji kadet je Pavle Popović (BK Vukovi sa Drine), a za najbolju kadetkinju je izabrana Jovana Damjanović (BK Petros).

Najbolji junior je Nikola Bogatinovski (BK Sombor), dok je za najbolju juniorku proglašena Dara Seso (BK Seso).

Za najbolju tehničarku izabrana je Andrea Mitrović (BK Obilić), a u muškoj konkurenciji ovo priznanje je pripalo Tadiju Eremiću (BK Banat).

Za najbolji ženski par proglašeni su Saša Berklović (BK Vojvodina) i Mirela Kasović (BK Novi Pazar), a u muškoj konkurenciji najbolji su bili Petar Samardžić (BK Profesionalac) i Luka Stojinov (BK Crvena zvezda).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.