U trendu

U Zrenjaninu otvorena deveta Školska olimpijada Vojvodine

ZRENJANIN – Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) pocela je danas u Zrenjaninu, uz učešće oko 6.000 sportista – osnovaca i srednjoškolaca – njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju.

„Dobrodošli u grad koji je jedini i prvi u Srbiji poneo titulu Evropskog grada sporta za 2021. godinu. Ovaj aplauz želim da posvetim svima koji su ugradili deo sebe u sportsku olimpijsku tradiciju našeg grada, za sve naše trenere, za sve naše olimpijce, za sve sportiste i sportske radnike, a takvih je u Zrenjaninu mnogo i zato, nije slučajno što smo danas po treći put domaćini ove predivne manifestacije“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura i posebno se zahvalio na podršci Vladi Vojvodine, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i sekretaru Danetu Basti.

Basta, predsednnik Organizacionog odbora manifestacije, istakao je da je Zrenjanin mnogo puta do sada pokazao da je spreman da odgovori svim izazovima organizacije velikih sportskih takmicenja i da ovu lestvicu postavi veoma visoko.

„Razvoj školskog sporta jedan je od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Kroz naše konkurse ulažemo sredstva u mlade sportske talente, u fiskulturne sale, javne sportske terene, sportske rekvizite, podržavamo mnoge sportske manifestacije i takmičenja i trudimo se da sport što više približimo mladim generacijama“, rekao je Basta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar