U trendu

Udovici Kobija Brajanta 16 miliona dolara odštete zbog fotografija nesreće

Udovica Kobija Brajanta dobila je prošle noći 16 miliona dolara odštete zbog procurelih fotografija helikopterske nesreće u kojoj su 2020. godine poginuli njen suprug, NBA zvezda i njihova ćerka Djijana.

Američka savezna porota jednoglasno je odlučila da okrug Los Andjelesa mora da isplati Vanesi Brajant odštetu od 16 miliona dolara jer su fotografije, koje su uglavnom delili zamenici šerifa i vatrogasci, narušile njenu privatnost i nanele joj emocionalnu bol.

Porota je većala četiri i po sata pre nego što je donela presudu, koju je Vanesa Brajant dočekala u suzama.

Posle presude Vanesa Brajant je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj je sa suprugom i ćerkom uz poruku: „Pravda za Kobija i Djidji“.

Vanesa Brajant je u suzama svedočila tokom sudjenja koje je trajalo 11 dana rekavši da su vesti o procurelim fotografijama dodatno povećale njenu tugu i da i dalje ima napade panike pri pomisli da one mogu da se pojave na internetu.

„Svakog dana živim u strahu da će se pojaviti na društvenim mrežama. Živim u strahu da će moje ćerke biti na društvenim mrežama i da će ih videti“, rekla je Vanesa Brajant.

Takodje, sud je odlučio da Kristoferu Česteru, koji je u nesreći izgubio suprugu i ćerku, bude isplaćeno 15 miliona dolara odštete.

„Zahvalni smo poroti i sudiji koji su nam dali pravično sudjenje“, rekao je Česterov advokat Džeri Džekson.

Kobi Brajant, košarkaška zvezda Los Andjeles Lejkersa i petostruki šampion NBA lige, putovao je sa ćerkom Djijanom i još sedam osoba na košarkašku utakmicu mladih kada se helikopter srušio zapadno od Los Andjelesa 26. januara 2020. godine.

Federalni zvaničnici za bezbednost okrivili su grešku pilota za nesreću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar