U trendu

Udovičić: Dobijanje turnira za OI u rangu osvajanja zlata

OPOVO – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičic izjavio je da je ponosan i srećan što je Srbija dobila domaćinstvo za muški i ženski košarkaški predolimpijski turnir.

Odlukom FIBA, Beograd će biti domaćin ženskog kvalifikacionog turnira za OI u Tokiju od 6. do 9. februara, dok će košarkaše ugostiti od 23. do 28. juna sledeće godine.

„Ponosni smo i sreći što ćemo ponovo biti domaćini velikih međunarodnih takmičenja. Ovo je u rangu osvajanja zlatne medalje, da drugi put za redom dobijemo muški kvalifikacioni turnir. Nadali smo se i borili smo za ženski, ali je ogromna potvrda jednog sistemskog rada i svega onoga što smo zajednički uradili u prethodnih pet godina za košarku i Srbiju“, rekao je Udovičić Tanjugu.

On je dodao da će ministarstvo nastaviti da podržava sve Saveze, istakavši da su ulaganja u sistem sport nikad veća, što se pokazuje i kroz organizaciju međinarodnih takmičenja.

„Dobiti ponovo muški kvalifikacioni turnir i biti domaćin oba turnira kao jedinstveni primer u svetu. Pokazujemo s jedne strane da smo to zašluzili, a s druge da dajemo mogućnost da se u Srbiji igra svetska košarka i da smo sa razlogom u samom vrhu rangiranja muške i ženske košarke. Sa razlogom možemo da očekujemo i da se kroz ova dva turnira plasiraju na OI i da onda možemo da očekujemo i medalju sa OI“.

Ministar Udovičić čestitao je svima koji su radili na dobijanju organizacije turnira.

„Mesec dana smo bili u dnevnoj komunikaciji, svako iz svog segmenta je pokušao da učini sve kako bismo doveli svetsku kosarku u Srbiju. Mislim da svi zajedno treba budemo ponosni. Ovo je jedan dokaz koliko je srpska košarka u svetu priznata i koliko je pionir u mnogim stvarima“, zaključio je Udovičić.

(Tanjug)

Napišite komentar