U trendu

Udovičić na obeležavanju 110. godišnjice rada izviđača

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas obeležavanju 110. godišnjice rada izviđačke organizacije u Srbiji i poručio da je na svima zadatak da i buduće generacije stasavaju verujući u ideje solidarnosti i humanosti, kao i u snagu zajedništva i prijateljstva.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Udovičić je na obeležavanju rekao da je biti deo organizacije čija je tradicija duga više od jednog veka privilegija, ali i odgovornost.

„Vi ste najbolji primer kako se jedna plemenita ideja o negovanju ljudskosti može razviti u pokretačku snagu jednog društva i živeti i trajati sa pojedincima koji ovu planetu čine boljim mestom za život. Hvala vam na vremenu, energiji i posvećenosti koje nesebično ulažete u društvenokorisne i volonterske aktivnosti, i što ste u najtežim izazovima bili uz svoje sugrađane, da im pomognete i date sve od sebe“, rekao je Udovičić izviđačima.

Poručio im je i da su oni u vremenima najvećih izazova pokazali da su tiha snaga našeg društva, na koju se uvek mogu osloniti porodice, komšije, sugrađani.

„Odatle potiče i moja uverenost da neki novi mladi ljudi koji dolaze, imaju od koga da uče o najvišim ljudskim vrednostima, i stvaraju izviđačku budućnost kojom ćemo se, kao i do sada, svi ponositi“, naveo je Udovičić.

Istakao je da će Ministarstvo omladine i sporta nastaviti da pruža podršku izviđačima, kao i da bude njihov iskreni prijatelj.

Ministru Udovičiću je u znak zahvalnosti na saradnji, u ime Saveza izviđača Srbije, uručen Zlatni izviđački znak sa vencem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar