U trendu

Udovičić: Naš spot mora da ima nikad bolje rezultate

BEOGRAD – Prethodna, 2021, bila je godina velikih izazova, ali i godina u kojoj su pomerene granice kada je reč o rezultatima Minisarstva omladine i sporta, kaže resorni ministar Vanja Udovičić i ističe da u novoj, 2022. godini, srpski sport mora da nastavi kontinuitet dobrih rezultata, ali i organizacije velikih takmičenja.

„Godina 2021, iako je godina izazova za ceo svet, ona je i godina uspeha i pomeranja granica. Godina veselja u svakom smislu, kada pričamo o nekim konkretnim rezultatima. Godina koja nas obavezuje da u narednom periodu budemo još uspešniji i da se takmičimo sa nama samima i da pokušamo da oborimo rekorde koje smo postavili“, rekao je Udovičić Tanjugu.

On je istakao da je devet medalja koje su srpski sportisti osvojili na Olimpijskim igrama u Tokiju standard kojem će se težiti i u narednom periodu.

„Osvajanjem devet medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, naši sportisti su oborili sve rekorde. Daću jedan primer, na OI u Atini, Pekingu, Londonu, na kojima sam i učestovao, osvojeno je ukupno devet medalja. Sada isto toliko medalja imamo osvojenih na jednim OI. To je standard koji smo uspostavili i od kojeg ne želimo da posustanemo i koji nas vuče da u narednom periodu da budemo još bolji i kvalitetniji“, kaže ministar.

Udovičić je rekao i da je 2021. godine bila godina organizacije velikih međunarodnih događaja, rekordanog broja stipendija, nikada većih nagrada za naše sportiste i velikog broja infrastrukturnih projekata, godina apsolutnih rekorda.

„Godina odgovornosti i solidarnosti, gde smo shvatili koliko je neophodno da budemo istinski heroji, da budemo solidarni, da vodimo računa jedni o drugima. Pozivan sve građane da budu do kraja odgovorni i da se vakcinišu“, istakao je on.

Ono što obećava u narednoj 2022. godini jeste da srpski sport mora da nastavi kontinuitet dobrih rezultata, ali i organizacije velikih takmičenja.

„Od početka sam postavljao visoke ciljeve i uvek preuzimao odgovornost u svakom pogledu, bez obzira koji sam posao obavljao. Smatram da naš spot mora da ima nikad bolje rezultate, moramo da obaramo rekorde kada je reč o osvojenom broju medalja, ali i kada je reč o deci u sistemu školskog sporta, kao i da što veći broj građana ima mogućnost da se bavi rekreativno sportom“, poručio je Udovičić.

Kada je reč o organizaciji međunarodnih takmičenja, ministar obećava da će Srbija otvoriti vrata za najveća svetska i evropska takmičenja.

„Daćemo nikada veći broj stipendija i imaćemo nikad veća ulaganja, kada je reč o sprortu, i imaćemo kapitalne investicije koje će promeniti struktuno izgled Srbije, kada je reč od infrastrukturi“, poručio je Udovičić.

Kada je reč o resoru omladine, Udovičić ističe da je obaveza veće ulaganje u sistem omladine kroz finansiranje programa i projekata.

„Iz moje perspektive, kao neko ko teži najvišim ciljevima u onome čime sebavi, isto tako gledam i na resor omladine i sporta i ubeđen sam da ćemo opravadati ulogu i odgovornost koja nam je pružena“, zaključio je Udovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar